2020-08-24 12:33:37• hírek • Bede Emőke

Tényleg nem tartja be a lakosság a járványügyi óvintézkedéseket?

Szatmár megye prefektusa, Radu Bud, valamint a belügyminisztériumi szervek képviselő szakmai megbeszélésen vettek részt hétfő délelőtt, melynek során kiértékelésre kerültek mindazok a kulturális és magán jellegű események is, melyeket az elmúlt héten szerveztek a megye területén.

A felek arra a következtetésre jutottak, hogy a lakosság egy része nem tartja be a minimális biztonsági intézkedéseket sem, melynek következményeképp megyénk területén is gyors terjedésnek indult a koronavírus okozta járvány. Radu Bud épp ezért ismételten arra kérte a lakosságot, hogy saját maguk és mások egészsége védelmében legalább a három alapszabályt tartsák be, azaz viseljenek szájmaszkot, illetve figyeljenek oda a higiéniára és a szociális távolságtartásra is.


Több mint 250 teszt naponta

Szatmár megyében átlagosan napi kb. 250 tesztet végeznek el, a jelen pillanatig elvégzett elemzések száma pedig elérte a 18 202-t. A legfrissebb, hétfői adatok ezzel kapcsolatban ide kattintva érhetők el.


Fokozzák az ellenőrzést

Radu Bud kormánybiztos a szakmai megbeszélésen újfent arra kérte a belügyminisztériumi szervek vezetőit, hogy fokozzák az ellenőrzéseket, különös tekintettel a forgalmas helyekre. Ugyanakkor a petei és a csanálosi határátkelők személyzetét is kiegészítik e hét folyamán, hiszen a szabadságot itthon töltő romániai vendégmunkások ismét elindultak nyugatra, melynek okán az átkelőknél könnyen torlódás alakulhat ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: